onsdag 5. desember 2018

Brent av solen av Laura Lippman

Jeg leser mest nordisk krim, men da jeg leste om denne boka tenkte jeg at det var på tide med en amerikansk psykologisk thriller. Så er spørsmålet: Var det noe lurt, da?

Forlaget skriver følgende om boka:
"Brent av solen er en psykologisk spenningsroman og en forførende og moderne krim-noir som får deg til å minnes mesterverket Postmannen ringer alltid to ganger.

Tobarnsmoren Pauline og selgeren Adam møtes på en nedslitt kro i den lille byen Belleville, et sted som virker «lappet sammen av andre byers levninger». Hun har tenkt seg vestover, og han hevder å være på gjennomreise. Likevel blir begge værende. I løpet av sommeren hengir de seg ubønnhørlig til et lidenskapelig kjærlighetsforhold. Men begge holder noe igjen fra den andre – farlige, kanskje dødelige hemmeligheter. Så mister noen livet. Var det en ulykke, eller ledd i en plan? Adam og Polly er nå så fanget i hverandres liv og løgner at ingen av dem vet hvordan de skal unnslippe – ikke engang om de ønsker det. Er kjærligheten sterk nok til å tåle sannheten, eller vil den ødelegge dem?"

Tidligere har jeg lest en del psykologiske thrillere, og sett enda flere som film, og jeg synes ikke denne boka er en skikkelig thriller. Den er mye mer en kjærlighetshistorie med en twist. Var ingenting som fikk pulsen min til å øke. Etter å ha lest halve boka, håpet jeg virkelig at den skulle ta seg opp i siste halvdel, men jeg må si at jeg ikke synes det, egentlig. Likevel så var jeg ikke så misfornøyd at jeg vurderte å avbryte, så jeg hadde litt glede av historien, bare ikke som en psykologisk thriller.

Er du ute etter en litt annerledes kjærlighetshistorie, så kan dette være boka for deg, men en skikkelig thriller synes jeg ikke at jeg kan kalle den.

Jeg gir karakter: 3+ (av 6)

Forlag: Font Forlag
Kilde: Mottatt av forlaget (tusen takk!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar