lørdag 8. juni 2019

Omriss av Rachel Cusk

Da jeg så en veldig begeistret anmeldelse av den siste boka i Rachel Cusks trilogi, Kudos, i Aftenposten, bestilte jeg den første boka, Omriss, på biblioteket.

Omslag innbundet til venstre og pocket til høyre
Innbudet er mitt bilde, pocket er fra gyldendal.no

Forlaget sier følgende om boka:
"En ung forfatter reiser til Aten for å holde et skrivekurs. Underveis møter hun mennesker som åpner seg for henne og forteller om livet sitt: den eldre mannen som snakker om båter og mislykkede ekteskap, studentene som beretter om kjærlighet og ambisjoner, forfatteren som beskriver smerte og angst – alle har noe de angrer på, og noe de lengter etter. Og gradvis, etter hvert som dette lappeteppet av historier sys sammen, trer også et portrett av fortelleren frem.
Rachel Cusk er en prisvinnende og kritikerrost forfatter, og Omriss er et hittil høydepunkt i hennes forfatterkarriere. Hun skriver med en påfallende letthet om tilsynelatende små ting, men samtalene i denne boken gir klangbunn til store, eksistensielle spørsmål."
Jeg leser, som dere sikkert har fått med dere, aller mest krim, men innimellom har jeg lyst til å lese andre bøker. Det hadde jeg da jeg bestilte boka, men innen den kom, så hadde jeg fått flere krimbøker jeg gledet meg veldig til å lese, så da ble begeistringen for denne boka litt mindre. Det har helt klart farget mitt inntrykk av boka. Det er en bok man bør lese sakte, og nyte, men jeg stressa meg litt igjennom fordi jeg ville bli ferdig med den for å kunne begynne på krimbøkene som venter på meg. Derfor slo den ikke særlig godt an hos meg. Ikke at det var noe galt med den, men den var rett og slett litt i veien for meg. Likevel tror jeg at jeg har lyst til å lese neste bok i trilogien, men jeg må finne rett tidspunkt. 

Siden jeg ikke var i modus for å lese denne boka nå, så er det egentlig litt vanskelig å sette karakter på den. Tror at om jeg hadde vært klar for å lese en ikke-krim bok nå, så hadde jeg nok landet på karakter 4, men nå er det kanskje mer 3, selv om jeg føler at det ikke er helt rettferdig. Jeg gir i alle fall ikke opp forfatteren, men går over til en krimbok som neste bok nå. :-)

Forlag: Gyldendal
Kilde: Biblioteket

5 kommentarer:

 1. Kjenner til det stresset som du beskriver, det kan skje med oss alle. Er spent på hvilken krim som fristet så veldig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dvalen av Camilla Greve, Judasskuddet av Jørgen Jæger og Kniv av Jo Nesbø. De ropte på meg borti bokvogna mi. ;-)

   Slett
 2. Holder på med boken nå og liker den godt så langt og skal lese hele serien.
  Høres nesten ut som det hadde vært bedre å lånt den igjen en annen gang siden det "hastet" med å komme i gang med andre bøker. Men kjenner igjen det å ville komme i gang med andre bøker enn den man tilfeldigvis leser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må være "in the mood" for å lese andre bøker enn krim, og var jo det da jeg bestilte den og startet å lese, men så dumpa det 2 veeeeeldig fristende bøker ned i postkassa, og "moodet" gikk over. Har likevel planer om å lese neste bok også. Til rett tid...

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett