onsdag 10. juli 2019

Hvor ble du av, Bernadette av Maria Semple

Forlag: Bastion forlag
Kilde: Lånt på biblioteket

Denne boka ble jeg anbefalt på biblioteket som et litt annerledes, morsom bok. 


Forlaget skriver følgende om boka:
"Engang var Bernadette Fox en høyt ansett og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en traumatisk opplevelse sender henne og familien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildt sagt strever med å passe inn: Curling- mødrene ved skolen går henne på nervene, det samme gjør den koffeinfrie økologiske kaffen og de meningsløse selvhjelpsgruppene  – det politisk korrekte tyranniet er i ferd med å gjøre henne gal.
Familien har slått seg ned i en nedlagt og forfallen pikeskole. Bernadette forlater sjeldent hjemmet, da hun har utviklet en sterk sosial fobi. Hun har derfor ansatt en virtuell assistent i India, som for 2 kr i timen ordner alles hennes ærend via Internett. Da Bernadettes superbegavede datter, 15 årige Bee, vil innkassere belønningen for sine utmerkede karakterer på skolen, blir situasjonen problematisk. Bee ønsker seg nemlig en familietur til Antarktis!
Hvor ble du av, Bernadette er en uforutsigbar og vanvittig lesning om hvor vanskelig det kan være å passe inn i de sosiale rammene. Det er også en rørende fortelling om et misforstått geni og en mor og datters rolle i en absurd verden."

Dette er virkelig en annerledes bok! Den blir fortalt av Bernadettes datter Bee, men innimellom hennes stemme er det tonnevis med e-poster, faxer og brev som også forteller historien, så det blir på et måte mange fortellere likevel. Denne variasjonen gir boka et "raskt tempo", man blir kastet videre i historien av de stadige skiftene i fortellermåte. Det fungerer overraskende godt. Boka er litt morsom, litt rar, litt sår, litt hånende og en litt en merkelig leseopplevelse. Bernadette er en fascinerende karakter, som helt klart ikke følger strømmen. Jeg likte boka godt, helt grei underholdning!


Jeg gir karakter: 4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar