onsdag 14. august 2019

En høyere rettferdighet av Hjorth & Rosenfeldt

Forlag: Aschehoug
Kilde: Mottatt kostnadsfritt fra forlaget

Jeg har virkelig likt de 5 forrige bøkene i serien om Sebastian Bergman, og gledet meg naturlig nok til neste bok i serien.
Siden det er 3 år siden jeg leste forrige bok, Ikke bestått, var jeg redd for at jeg ikke skulle huske så godt karakterene, teamet i Riksmord, men det var ingen fare. Jeg var rett tilbake i "miljøet" og husket godt alle sammen og deres relasjoner. Hjorth og Rosenfeldt har gjort en god jobb med å gjøre leserne godt kjent med alle sammen. 

Det var en fint gjensyn, både med Sebastian Bergman, som man liker selv om han oppfører seg stort sett ganske så elendig, og alle kollegaene hans i Riksmord. Jeg trives med å lese om dem. 

I denne boken syns jeg likevel at relasjonene tok litt for mye plass. Det føltes som krimgåten fikk for lite oppmerksomhet, og det ble litt lite spenning. Det var veldig mye tankespinn, lange tankemonologer fra både de i Riksmord, og også de som hadde med krimgåten å gjøre. Det tok seg imidlertid godt opp i siste tredjedel, og jeg synes boka hadde en god og spennende avslutning.

Så alt i alt en krimbok som jeg trivdes med, siden jeg var glad for å lese om Sebastian og de andre igjen, men absolutt ikke den beste i serien (etter min smak). 

Jeg gir karakter: 4+

Om du er interessert i serien, vil jeg absolutt anbefale å begynne på nr 1. Serien består av:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar